TARİHÇE

Köyde ilk defa okul 1940 yılında açılmıştır. Bu yıldan önce okumak için Eymür Köyü ilkokuluna gidilmekteydi.

Açılan bu okul 3 yıllık olup ilk kayıt olan öğrenci sayısı 39’dur. 1943 yılında mezun olanları sayısı 23’tür. Köyde 1943 yılından 1949 yılına kadar 3 yıllık eğitim-öğretim yapılmaktayken 1943 yılından sonra belge alanların bir kısmı 4. Ve 5. Sınıfları komşu Akpınar Köyü’nde açılan 5 yıllık ilkokulda okumuşlardır. Köyde ilk beş yıllık eğitim 1949 yılında başlamıştır. İlk mezunlarını 1954 yılında vermiştir.

Okulun ilk binası şimdiki cami avlusunda ahşap bir bina iken 1962-1963 öğretim yılında okul iki sınıf ve bir lojman olarak devlet tarafından yaptırılarak hizmete açılmıştır. Sonraki yıllarda devlet vatandaş işbirliği ile derslik ve bir lojman daha yaptırılmıştır. 1973 yılında halk tarafından bir derslik daha yaptırılarak derslik sayısı dörde çıkarılmıştır.

Eski okulumuzun tabanında ve duvarında oluşan çatlaklar nedeniyle Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü elemanlarının vermiş olduğu çürük raporu ile yeni bir okul yapılması ihtiyacı doğmuştur.

İlimiz Valisi Sayın Sami SEÇKİN’in emirleri ve müsaadeleri ile ilimiz Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Yaşar BAYRAMOĞLU’nun, ilimiz Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın ali DENİZ’in teklifleri ile ilçemiz Kaymakamı Sayın Erol AYYILDIZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Fehmi VAROL’un teşvikleri ile köyümüze 4 derslikli ilkokul yapımı 1992 yılı programına alınmıştır. Yeni okul binası 1993 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

1-5 sınıflı Aydınlar İlköğretim Okulu 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren 1-8 sınıflı ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Bununla ilgili valilik oluru 18/07/2003 tarih ve 300/014982 sayılı yazı ile 8 yıllık eğitim-öğretim okuluna dönüştürülmüştür. Sobalı şekilde ısınan okulumuz tamamen köy halkının katkılarıyla kaloriferli ısınma şekline dönüştürülmüştür.

Okulumuza İl Özel İdare Müdürlüğünün ödeneğiyle ilave kat inşaatı 13 Eylül 2004 tarihinde başlamış olup 2004-2005 öğretim yılı ikinci döneminde açılmıştır.

2012-2013 öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte kurum ortaokuluna dönüştürülmüş ve aynı öğretim yılından itibaren ilkokul kısmı binayı tahsisli olmak üzere ilkokul ve ortaokul birlikte kullanmaya başlamıştır.

Okulumuzda 10 adet derslik, 1 adet anasınıfı, 1 adet Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, 1 adet kütüphane ve 1 adet öğrenci yemekhanesi bulunmaktadır.

Okula İsminin Veriliş Sebebi

Okulumuz adını köyün adından almıştır. Daha önce Meşayıh İlkokulu olan adı 1980 yılından sonra köyün adının değişmesiyle Aydınlar İlkokulu şeklinde değişmiştir.

Okulun Özellikleri

Okulda tam gün eğitim verilmektedir. Taşımalı eğitime geçilmesi ile birlikte Aydınlar Köyü dışında Ulubey’e bağlı Belenyurt, Güvenyurt, Güzelyurt, Eymür, Güzelyalı, Akpınar, Güvenköy, Koşaca ve Durak mahallelerinden; Ordu Merkeze bağlı Düzköy, Hacılar, arpaköy, Kuylu, Karaağaç, Gümüşköy mahallelerinden öğrenci gelmektedir.

Yayın: 05.12.2018 - Güncelleme: 06.12.2018 09:17 - Görüntülenme: 533